2014. szeptember 30., kedd

5 tipp a szódabikarbóna felhasználásához

Biztosan tudjátok, hogy a szódabikarbónát nem csak sütéshez lehet felhasználni?
Összegyűjtöttem e nagyszerű termék még néhány jótékony hatását.

  1. Gyomorpanaszok, gyomorégés ellen. A szódabikarbóna természetes savlekötő. 1 kávéskanál szódabikarbónát 2 dl vízben keverj el és idd meg. Enyhíti a gyomorsav okozta fájdalmakat és hányinger ellen is kiváló.
  2. Légfrissítő. Egy díszes kis tálkába, vagy pohárba önts (nem kell teljesen tele) a porból és a kedvenc illóolajadból csepegtess rá 10-12 cseppet és már illatozik is a lakás. Jó minőségű 100 %-os illót célszerű használni. Ha az illat már nem érződik ismét csepegtess rá az olajból. Ha egy feldíszített üvegbe rakod, akkor filléres, de nagyszerű ajándék is lehet belőle.                       
  3. Szájvíz. A szódabikarbóna nem csak a környezetet frissíti fel, de a leheleted is. Tégy egy teáskanálnyi szódabikarbónát egy pohár vízbe, öblögess vele, majd köpd ki.
  4. Lábfürdő. Egy lavórnyi vízhez tégy 3 evőkanál szódabikarbónát, majd áztasd benne fáradt lábaid, míg jól esik, vagy a víz ki nem hűl. Kellemes felfrissülés lesz.
  5. Szódabikarbónás gyógyfürdő. Önts a fürdővizedhez kb 10 dkg szódabikarbónát és lazíts. Nagyon jó lúgosító hatású a bőrnek és a szervezetnek egyaránt.
A fenti receptek, mind kipróbált és nálam bevált házi praktikák. 
Próbáljátok ki és írjátok meg a véleményeteket, hogy kinek mi tetszett, mi vált be.
Most a testápolásé volt a főszerep, a következő részben a tisztítás lesz a középpontban. Hamarosan jelentkezem újabb 5 tippel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése