2014. szeptember 11., csütörtök

Szuper gyurma házilag



Ez a gyurma recept annyira jó, hogy ezt meg kell osztanom :)
Egy kézműves foglalkozáson kaptam meg a receptet. Azóta már többször elkészítettem, a végeredmény könnyen kezelhető nem ragacsos, jól gyúrható.
Az elkészítése sem nagy ördöngősség, összességében maximum 30 percet vesz igénybe és legalább ennyi időt eljátszanak a gyerekek is vele egy-egy alkalommal.
A recept a következő:



Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg só
  • 2 evőkanál étolaj
  • 3 dl víz
  • 2 kávékanál citromsav
  • ételszínezők
Elkészítése:
  • A hozzávalókat egy dupla aljú lábosban fel kell főzni. 
  • Amikor már nehezen lehet keverni, leveszem a tűzről és ha egy kicsit hűlt, kézzel még jól átgyúrni.
  • Majd szétválasztom annyi részre, amennyi színt szeretnék keverni és beleöntöm az ételszínezőket és azzal még jól átgyúrom, hogy homogénné váljon a gyurma.

Hűtőben, lezárt dobozban sokáig eláll.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése