2015. november 18., szerda

Karácsonyfadíszek fahéjból

Hamarosan karácsony, így karácsonyi díszekkel készültem mára, amit akár hétvégén is elkészíthettek a gyerekekkel.
A ragasztást ragasztópisztollyal érdemes végezni, úgy biztosan megragad. Kisebb gyerekeknél inkább a szülő használja a ragasztópisztolyt, mivel komoly égési sérüléseket okozhat!


https://www.pinterest.com/pin/414964553143625258/

1. Kezdjük a legegyszerűbbel! Végy egy darabka fahéjat, ragassz az egyik végére egy kis zsinórt, (amivel majd fel tudod bárhová akasztani) majd végy néhány mintás anyagmaradékot, vágj belőle vékony csíkokat és kösd rá a fahéj alapra.
Végül vágd méretre a felső legyen a legkisebb, az alsó a legnagyobb, hogy úgy nézzen ki, mint egy karácsonyfa.






http://www.aprettylifeinthesuburbs.com/cinnamon-stick-ornaments/

2. A következő csillag díszhez 5 db fahéj rudacskára lesz szükség, a képen látható módon ragaszd össze, majd az egyik csúcshoz rögzíts egy zsinórt is, ha fel szeretnéd akasztani.





https://www.pinterest.com/pin/531706299735652224/






3. Az előző natúr csillagdísz tovább fejlesztett változata.
A 2. pontban leírt módon készítsd el a csillagot, majd fenyőágakkal, csillagánizzsal, apró tobozokkal díszítsd. Érdemes a természetben fellelhető anyagokat használni a díszítéshez, hogy semmi mű ne legyen rajta.






http://blog.consumercrafts.com/seasonal/winter/cinnamon-stick-tree-ornaments/


4. Ehhez a díszhez 1 darab fahéj rúd szükséges. Rögzíts rá egy zsinórt, majd jöhet a díszítés. Érdemes műfenyőt használni hozzá, úgy tartósabb lesz.
Egyszerű dolgunk van, miután a fenyőágakat ráragasztottuk a fahéjra, jöhet a díszítés. Otthon fellelhető gombokkal, apróságokkal színesíthető.






https://www.pinterest.com/pin/417638565419427142/
A végére az én kedvencem került. Az illatozó narancs és fahéj párosítás számomra isteni és látvány szempontjából sem utolsó.
Szárított narancsot lehet kapni kreatív boltokban, de akár saját magunk is készíthetünk. (Az ujjnyi vastag szeleteket sütőben a legalacsonyabb hőfokon kell szárítani kb 6 órán keresztül, néha meg-meg forgatva és figyelni, nehogy megégjen.)
Egy szárított narancs karikára ragasztunk egy arany zsineggel vagy szalaggal átkötözött fahéjat. A narancskarikára akasztót teszünk és egy szép masnival fokozni lehet a hatást.



Remélem Mindenki talál kedvére a valót ebből a kis összeállításból!

Jó alkotást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése