2015. november 27., péntek

Fenyőerdő

Ma fenyőfákat alkottunk a legkisebbemmel, aki nagyon élvezte, hogy ragaszthat vághat és szépeket készíthet. Majd a végén megcsodáltuk a fenyőerdőt és a rénszarvast is, de annak elkészítését csak a következő bejegyzésben írom le.
Háromféle fenyőfa variációt csináltunk, és ebből kerekedet az a rengeteg erdő.

Nagyon egyszerű az elkészítése, nagyobbak már önállóan is meg tudják csinálni, míg a fiatalabbaknak elkél a segítő kéz.
1. Hópihés csillámos
Kivágtam egy fenyőfamintát egy zöld kartonból. forma lyukaszóval hópihéket gyártottunk egyszerű fehér fénymásoló papírból, melyeket papírragasztó stifttel Legkisebbem felragasztott. Mivel sok ragasztót kent rá, ezért egy kis csillámporral is meghintettük.
Végül egy barna kartonból törzset vágtunk, amit szintén felragasztottunk.


2. Pomponos
Egy mintás, zöld kartonból kivágtuk a fenyőfaformát, majd kisebb nagyobb pomponnal díszítettük, szintén ragasztóstift segítségével a helyére tettük és egy csillogó szalag került még rá átlósan.

3. 3D-s
A harmadik is nagyon egyszerű  volt. zöld kartonból félkörívet vágtam, majd összeragasztottam, úgy, hogy egy kúp jöjjön ki belőle. Zöld krepp papírból kis kockákat vágtunk, majd apró darabokra kell gyűrni és kezdődhet a ragasztás. A végén ezt is egy piros szalaggal díszítettük.
Majd egy WC papírgurigát kettévágtam egyik végét körben bevagdostam, és beragasztóztuk és a kúp belsejébe csúsztattuk. pár perc száradás után már kész is volt a feldíszített fenyőfa.
Jó alkotást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése